Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntő

Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntő

Ebben a tanévben iskolánkból két csapat is megnyerte a Bolyai Matematika Csapatverseny Csongrád megyei fordulóját, így bejutottak a Budapesten 2018. november 24-én megrendezett Kárpát-medencei döntőbe. Ezen a versenyen évfolyamonként közel 160 diák mérte össze tudását, a magyarországi tanulókon kívül nagyon sokan meghívást kaptak Erdélyből is.

A verseny két részből állt, írásbeli fordulóból, majd az ezen elért pontszám alapján, az évfolyamonként első 6 helyezett csapatnak még szóbeli fordulóból is. Ezek után dőlt el az élmezőnyben a végleges sorrend.  A szoros küzdelemben iskolánk tanulói nagyszerűen helyt álltak. A hatodikosok csapata mindössze egy ponttal maradt le a szóbeliről, a hetedikesek csapatának, mivel benn voltak az első 6 helyezett között, szóbeliznie is kellett. Szerencsére ezt az akadályt is nagyon ügyesen, talpraesetten küzdötték le a gyerekek. Nagy örömünkre, immár sorozatban harmadik éve kiemelkedő eredményt értek el ezen a nagyon nehéz és rangos versenyen tanítványaink.

A hatodikos csapat - melynek tagjai: Czirók Attila, Haluska Dénes, Horváth Áron, Varga Zoltán - a 7. helyezést szerezte meg, felkészítő tanáruk: Székely Ildikó.

A hetedikes csapat - melynek tagjai: Lipták Botond, Szűcs Bence Áron, Takács Gergely és Zsikai Eszter - a dobogó harmadik fokán végzett, felkészítő tanáruk: dr. Geráné Góg Ildikó.

Az eredményekhez gratulálunk!