Curie Matematika Emlékverseny

Curie Matematika Emlékverseny területi döntő

2019. február 1-én rendezték Szegeden a Curie Matematika Emlékverseny területi döntőjét. Ez a verseny évről évre népszerűbb a tanulók és felkészítő tanáraik körében.  A sok nehéz feladatot tartalmazó három levelező fordulót követően, a maximális pontszám közelében teljesítő tanulók kaptak meghívást erre a megmérettetésre.  Nagy öröm számunkra, hogy iskolánk mind a 23 nevezett tanulója továbbjutott a területi fordulóra, bár sajnos ketten betegség miatt nem tudták vállalni a küzdelmet. A szoros versenyben a következő eredmények születtek:

3. osztály:  3. Gönczi Botond, 5. Faragó Richárd, 5. Juhász Konrád, 6. Rácz Hunor, 7. Matovics Tibor, 8. Silye Zalán, 9. Ravasz Emma
Felkészítő tanár: Vörösné Hős Erika

4. osztály:  1. Beinschroth Máté, 2. Miskolczi Nóra, 4. Juhász Aliz
Felkészítő tanár: Dr. Tamásné R. Nagy Klára

5. osztály:  1. Takács Tamás, 4. K. Kiss Dávid, 9. Szabó Dóra
Felkészítő tanár: Geráné Kovács Ildikó

6. osztály:  8. Oláh Réka, 15. Bíró Kata, 16. Szabó Réka
Felkészítő tanár: Székely Ildikó

7. osztály: 1. Silye Zoltán, 3. Katona Márk, 4. Takács Gergely
Felkészítő tanár: Dr. Geráné Góg Ildikó

8. osztály:  2. Pulics Martin, 4. Pásztor Viktória Blanka
Felkészítő tanár: Dr. Geráné Góg Ildikó

Az országos versenyre az első helyezetteken kívül azok a tanulók kapnak meghívást, akik pontszáma az országos összesítés alapján is kiválónak bizonyul. Mivel az évfolyamonkénti első öt helyezett dolgozatát továbbították az országos versenybizottsághoz, minden remény megvan arra, hogy ebben a tanévben is több diákunk képviselheti iskolánkat az országos döntőn, Szolnokon.

Gratulálunk!