Programok 2022/2023

Autómentes hét

​​

Autómentes hét a Kálvinban

Az Európai Mobilitási Hét (szeptember 16-22.) célja a tiszta és fenntartható közlekedés népszerűsítése. E projekt keretében valósul meg mindig szeptember 22-én az Autómentes nap is. Iskolánkban sem történt ez másként, csak nálunk egy teljes héten át igyekeztek a szülők és gyerekek mellőzni az autók használatát. A kihívásban részt vevő gyerekek matricát gyűjtöttek össze, és azt pénteken müzliszeletre válthatták be. Öröm volt reggelente a friss levegőtől kipirosodó, rollerrel, kerékpárral, görkorival vagy gyalog érkező gyermekeknek a megérdemelt matricát átadni. Többen voltak, akik valóban komolyan vették a kihívást.

Erre hétre a diákönkormányzat két bringó hintót is kibérelt, melyeket a gyerekek nagy örömmel próbáltak ki a testnevelés órák keretében, tanári felügyelet mellett. Az 1-2. osztályosok a bobocar autókkal szelhették az iskola udvarán felfestett tanpályát.

Ha már a fenntartható közlekedést hangsúlyozzuk a gyerekeknek, akkor mindenképp fel kell hívni a tanulók figyelmét a biztonságos közlekedésre is. Közlekedésismereti órákat szerveztünk a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés ismérveiről. Ezen órák megtartásában nagyon nagy segítségünkre volt iskolarendőrünk, Jani Béla törzszászlós, aki egész héten az osztályok rendelkezésére állt. Elméleti és gyakorlati óráin életszerű közlekedési problémákat oldottak meg a tanulók az iskolai kresz pályán. A gyerekek nagyon élvezték a rendhagyó órákat. A gyerekek és a pedagógusok nevében is köszönjük munkáját.

​