Programok 2022/2023

Bűvész

​A megérdemelt jutalom

Az olvasás segítségével bárhova eljuthatunk képzeletben, bármit megtehetünk. Lehetünk királyok, vagy szolgálók, felfedezők, művészek, a határ a csillagos ég. Amikor egy gyerek olvas, el is képzeli, amit olvas, a történetre képes sokáig visszaemlékezni.

Így tettek az iskola 2.a osztályos tanulói is, akik a nyári szünetben tanítójuk kérésére olvasási versenyen vehettek részt. Nem volt kötelező feladat, de szinte mindenki olvasott, rajzos naplót készített a mesékről, kisregényekről. Volt, aki fényképekkel is illusztrálta nyári elfoglaltságát. A legtöbbet olvasó kisgyerek 44 mese tartalmával lett gazdagabb, olvasottabb.

Ha volt feladat, volt eredményhirdetés is!

Arany- és ezüstfokozatú bajnokokat avattunk. Érmeket és oklevelet vehettek át a legügyesebbek.

A gyerekek élményt is kaptak jutalmul. A szülők szervezésében - teljes titoktartás mellett - bűvészt hívtunk, aki trükkjeivel elvarázsolta a gyerekeket. Kendő, kötél, kártya került elő, s a kicsik ámulatára eltűntek a csomók, megváltozott a kártyák száma, a színes kendőkből nagykendő lett, a mandarin átalakult banánná. Volt csodálkozás Szűcs Balázs előadásán!

Előadása végén egy könyvekkel kapcsolatos élményét is meosztotta a “varázsló". A Harry Potter könyveket ő mindig először elolvasta, csak utána nézte meg a filmeket. Beszámolója szerint a saját maga által elképzelt kép, egészen más volt, mint a filmes élmény.Köszönjük Szűcs Balázsnak ezt a szép délutánt, másoknak is ajánljuk! buvesz@szucsbalazs.hu

​​​