Programok 2022/2023

Egy kiszombori gyalogtúra

Egy kiszombori gyalogtúra

Húsvét [1]után 4 napra – 2023. április 13. - előtúrát szervezett a 8.A osztálynak igazgató úr – pót-osztályfőnökünk. A teszt-túra célja az volt, hogy felmérjük a testi izomzatot, és kipróbáljuk a talpast a nagy gyalogtúránk előtt – mottó: A híd túl messze van. A csütörtökön megrendezett délutáni kiránduláson sokan vettünk részt a 8.A-ból. Az iskolánk főbejáratánál gyülekeztünk, mindenki időben érkezett – ami jól mutatja a lelkesedést. Az időjárás tökéletes volt egy gyalogos túrára, a Nap sütött, a szél kellemesen fújt, a felhők elkerültek bennünket. Az első nehézség az volt, hogy a forgalmas, járda nélküli Maros-hídon átjussunk, de ez nem volt akadály, mert a szülők átvittek minket a hídon.

El is indultunk a Maros bal parti töltésén[2] Szeged irányába. Beszélgettünk, ettünk, ittunk, zenét hallgattunk, madarakat figyeltünk meg – és fáradtunk. A nem túl hosszú út után megérkeztünk Kiszombor[3] nagyközségbe, annak is a Szeged felőli végébe, ahol a fő célpontunk a fitnesz-játszótér volt. Miután megmutattuk, hogy még gyerekek vagyunk – de a fitt és erős fajtából -, vissza is indultunk Makóra a kerékpárút aszfaltos burkolatán. 11,5km, 4.9km/h átlagsebesség, 2 és negyed óra tiszta gyalogidő volt a statisztikánk, a többi része pedig a szórakozás. A nemrég kiáradt Maros felett megint átsegítettek a szülők. Visszaérkeztünk az iskolához, majd hazamentünk pihenni, tanulni, aludni. Remek volt ez a túra, sok élményünk maradt róla.

[1] Jézus Krisztus feltámadását ünnepeljük a Biblia szerint.Nagy pénteken  a Fiút keresztre feszítették majd harmadnapra feltámadt ,vagyis legyőzte a halált.Utána 40 napra  a halandók között élt és majd a mennybe ment.

[2] Úgynevezett „gát",azért hogy amikor a folyó kiárad,akkor ne lepje el a falvakat,városokat.De emellett remek túra útvonal.

[3] Magyarországon található,Dél-Alföldön,Csongrád-Csanád vármegyében.Makónak szomszédos települése.