Programok 2022/2023

Gyalogtúra Szegedre

Merre visz az út?

 

Borús és felhős időben, egy igazi tavaszi napon, 2023. április 16.,  vasárnap 9 órakor 8.A-sok közül nyolcan, igazgató úr és felsége kíséretében gyalogtúrára indultunk Makóról Szegedre. A kedves szülők átsegítettek a Maros- hídon, majd a Maros balparti töltésén „megengedték", hogy végre saját lábunkra állva folytassuk a túrát.

Eközben a természet megmérte rajtunk, hogy mennyire bírjuk az esőt. Szerencsére, gondoltuk hogy az ég kiereszti könnyeit, ezért mindenki táskájában volt csapadékot felfogó öltözet. Emellett még sok energiát adó élelem és folyadék is volt nálunk. Szerencsére a nap ránk engedte sugarait és kellemes időben tettünk meg a közel 30 kilométert (csak Újszeged határában kaptunk újabb vizet a nyakunkba).

A ferencszállási pihenőhelyen Zorka mamája várt bennünket terített asztallal. Itt tudtuk megnézni a legjobban a Marost, és jól láthatóan tényleg „a víz az úr"!

A 31km-es Makó-Szeged távot közel 6 és fél óra alatt tettük meg, a kb. 44000 lépést 5 km/h sebességgel teljesítettük – A híd mégsem volt túl messze, hiába mondják, hogy „A híd túl messze van"!

A természet növényvilágán kívül, még megtudtuk csodálni a környék emlőseit – szürkemarha, juh, őz, nyúl -, és egy-egy füttyös madarat. Szegedre beérve volt lehetőségünk elmenni gyorsétterembe és cukrászdába kalóriát pótolni. Hazafelé a busszal jöttünk. Az iskolába menvén, már húzva lábunkat igaz, a szülők vártak.

Ez a szabadidős program is remek volt.