Versenyek 2022/2023

Lotz János szövegértési és helyesírási verseny

Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny, döntő

Immár 17. alakalommal került meghirdetésre az egyik legszínvonalasabb és legösszetettebb anyanyelvi verseny, melyet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, Kiváló Akkreditált Tehetségpont rendez.

A döntőbe azok a tanulók juthatnak, akik előbb az iskolai fordulóból a megyei döntőbe jutnak, majd az ott szerzett pontjaikkal az országos listára kerülnek, ahonnan 30 tanuló kerül meghívásra a döntőre.

Iskolánkból ebben az évben öt 8.osztályos tanuló is meghívást kapott a 2023. márc. 17-18-án rendezett eseményre. A Szellemi Zsendülés programsorozat a diákok és a tanárok számára is érdekes programokat kínált a 90 perces verseny mellett (tollbamondás, helyesírás, szövegértés). Ebben az évben még tűzijátékkel is meglepték a döntő résztvevőit.

Iskolánk nagyon büszke az idén elért eredményekre, minden diákunk nagyon szépen teljesített. Három tanulónk is a díjazott és jutalmazott 1-10. helyezett közé került, és két diák a képzeletbeli dobogóra is felléphetett. A jutalmazott tanulók értékes könyvutalványt kaptak az oklevél mellé.
Eredmények:

2.           Fodor Lili Anna               8.m       Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

3.           Beinschroth Máté          8.m       Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

8.           Szabó Adrienn                8.m       Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

11.         Csonka Zétény                8.m       Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

15.         Lipták Fedóra                  8.a         Kiss Edit

Kovácsné Bodzsár Zsuzsa Kiváló tehetséggondozó tanár oklevelet kapott felkészítő munkájáért.

Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!

​​