Versenyek 2022/2023

Komplex verseny

(Beinschroth Máté a verseny után még a Zrínyi-verseny döntőjén is részt vett Kecskeméten, ezért nincs az eredményhirdetés fotóján)

Pannonia Sacra komplex verseny

Több mint 20 év hirdet meg különböző történelmi, irodalmi témákban évfordulókhoz, kiemelkedő személyekhez, eseményekhez kötődő tematikus komplex versenyt a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola.

Ebben az esztendőben Pannonia Sacra – Mindszenty József élete és kora címmel került meghirdetésre a verseny anyaországi és határainkon túl élő általános iskolás korú (10–15 éves) és középiskolás korú (15–19 éves) fiatalok részére.

A január közepétől 3 fordulón át (melyre mindig csak 10 nap állt rendelkezésre) kellett megoldani kutatást igénylő és kreatív feladatokat. A legjobb 20 csapat kapott meghívást a középdöntőre. 2023. ápr. 20-án délután egy nagyon átfogó, a 20. század fontos személyeit, eseményeit számonkérő írásbeli feladatsort kellett megoldani a csapatoknak. Ennek javítása után derült ki az esti órákban, mely csapatok jutnak a másnapi döntőbe.

A döntőre április 21-én csodálatos környezetben, a Lakiteleki Népfőiskola Hungarikum Ligetében, a Kölcsey-házban került sor. A zsűri elnöke Dr. Marjanucz László professzor, a Szegedi Egyetem tanszékvezető tanára volt.

Iskolánk 3 fős csapata az írásbeli fordulók után a 2. helyen jutott a középdöntőbe. A második forduló írásbelijét pedig az első helyen zárták.

A döntő 4 órás, nagy tudást és kreativitást igénylő feladatokat tartalmazott, ahol a kitartás, csapatmunka mellett a színészi képességekre is szükség volt. A zsűri külön megdicsérte csapatunk kiváló jelenetét, melyet még az éjszaka folyamán kellett megalkotni és megtanulni.

A 8. m osztályos Juhász Aliz, Beinschroth Máté, Csonka Zétény összetételű MAKOTIKUM nevű csapata kitartó munkájának és kiváló csapatszellemének köszönhetően megszerezte az első helyet. Felkészítő: Kovácsné Bodszár Zsuzsa

Gratulálunk!


​​​