Múzeumlátogatás

​​Látogatás a Móra Ferenc Múzeumba

A szegedi Móra Ferenc Múzeumba látogatott szeptember 27-én iskolánk három 7. osztálya.

Megtekintettük az Agyagkatonák – Az első kínai császár halhatatlan őrei c. időszaki kiállítást. A nemzetközi tárlat az ókori Kína világát mutatja be izgalmas tárgyakon és történeteken keresztül, pl. megfigyelhettük a jade páncélt a kiállításon.

Móra varázslatos erdejében, a MÓRA RENGETEGBEN megismerkedhettünk a földrajz-természetrajz szakon végzett író életével, a fatörzsekbe rejtett idézetek, tárgyak, képek, levelek, filmrészletek, interaktív játékok segítségével felfedezhettük a természetszerető ember gondolatait, költészetét, játékosságát, humorát. Móra életével kapcsolatban megtudtuk, milyen regények voltak tervben, amiket nem írt meg, és nagyon sok megjelent regényét is láthattuk.

A folyónk és földje elnevezésű részben, nagyon sok állattal és növénnyel kapcsolatos, információt ismertünk meg, amiből sokat lehetett tanulni.

A buszon való utazás nagyon jó hangulatban telt, mindenki jól érezte magát, és sokat beszélgettünk a látottakról.

Nagyon örültünk, hogy kaptunk lehetőséget az iskola támogatásával, hogy elmenjünk a múzeumba. Így még többet tudtunk együtt lenni és összekovácsolni az osztályközösséget. Reméljük, hogy máskor is lesz ilyen kiváló lehetőség.​