Egészséghét

​Ép testben ép lélek

November utolsó heteiben egészséghetet tartottunk iskolánkban. Ilyenkor különösképpen törekszünk arra, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

Az alsó tagozatosoknak szervezett zöldségszobor-készítő versenyre több mint 140 nagyszerű alkotás érkezett, melyeket elsősorban az állatvilág szereplői ihlettek. Voltak azonban téli tájat, tanya részletet, sivatagi oázist ábrázoló szobrok, valamint a párizsi Eiffel-torony zellerszárból készült mását is megcsodálhattuk.

A következő nap a mozgás jegyében telt. Zsinórlabda-bajnokságon mérték össze erejüket az azonos évfolyamon tanuló osztályok. Rendkívül izgalmas mérkőzéseknek lehettünk a tanúi. A gyerekek lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe, és a szurkolótáborból sem volt hiány.

Az 5. évfolyamos gyerekek az egészséges táplálkozásról, a 6. évfolyamos gyerekek a dohányzás káros hatásairól hallgatták meg az iskolai védőnő előadását.

A 7. évfolyamos tanulóink az újraélesztés folyamatával ismerkedtek meg elméletben és gyakorlatban egy mentőtiszt segítségével.

A 8. évfolyamos tanulóinkat egy mentálhigiéniás szakember a mentális egészség és a kiegyensúlyozott életmód megőrzésének titkaiba avatta be.

A diákönkormányzat minden tanulónak 1-1 gyümölcsszelet felajánlásával járult hozzá a programhoz.