Programok 2021-2022

Igási biciklizés

​Az elmúlt másfél évben nem volt sok lehetőségünk közösségi programokon részt venni. Mi, 7.m-esek az év eleji kedvező időjárást kihasználva biciklitúrát szerveztünk, hogy együtt lehessünk iskolán kívül, a jó levegőn egy sportos program keretében.

Az iskolától indultunk biciklivel rögtön a tanítás után egy pénteki napon. Némi élelemről is gondoskodtunk: meggyes rétes és ásványvíz mellett sok nasi, és némi szülői felajánlás volt az úti csomagban.

A cél az igási Koccintó melletti nagy, játékra kiválóan alkalmas terület volt. A szabályokat előre megbeszéltük: út közben ment a „parasztímél" (előre kiabálsz, és az előtted levő ugyanígy tesz, amíg el nem jut a célszemélyhez az üzenet), ha valami gond volt (kanyarodás, megállás …), és a kellemes beszélgetés.

Első állomásunk a pályaorientáció jegyében a BarZak Kft. meglátogatása volt, ahol szakértő vezetés keretében megnézhettük egy vállalkozás működését, és bepillantást nyerhettünk abba is, hogy veszi ki a részét egy osztálytársunk a családi vállalkozás munkájából😊.

Majd átmentünk egy nagy emelkedőn is, ami az autópálya felett ível át. Egy forgószéllel is volt szerencsénk találkozni. Érdekes volt, ahogyan láthattuk a kukoricahéjakat repülni a magasban.

Amikor odaértünk az igási Koccintóhoz, letáboroztunk. Megláttunk két kiscicát, akiket el is neveztünk: az egyik Dió lett, a másik Mogyoró. A cicák mellett megbarátkoztunk egy kutyával is, akit elneveztünk Sanyinak.

Sokáig itt időztünk: jókat nevettünk, kártyáztunk, beszélgettünk, trambulinoztunk, tollasoztunk és labdáztunk is. Az állatokat is simogattuk, etettük, majd elindultunk haza, hogy még sötétedés előtt visszaérjünk. Sanyi annyira megkedvelte az osztályt, hogy úgy gondolta, velünk jön. Egészen Makó határáig szaladt velünk. Itt sikerült megoldani, hogy egy tanyára bevigyék, ahonnan autóval visszavitték Igásra.

Mindenki nagyon jól érezte magát, és jó volt újra az osztállyal tölteni egy délutánt. Kiváló volt az idő, a csapat, a hely. Köszönet Zsuzsa néninek és Ildi néninek, hogy ezt megszervezték, gondoskodtak rólunk, és vigyáztak ránk!