Programok 2021-2022

Iskolánkban járt Berg Judit

Iskolánkban járt Berg Judit írónő

2022.02.18-án (pénteken) iskolánkba érkezett Berg Judit, írónő, akit már nagyon vártak a gyerekek és felnőttek is.  A találkozó egy ma is élő íróval teljesen felcsigázta a gyerekeket.

Két osztályba személyesen is megismerkedhettek az írónővel, aki nagyon kedves és közvetlen volt a tanulóinkkal. Mindezek mellett több évfolyamnak is lehetősége nyílt e két órába online módon bekapcsolódni, a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Az eddig elkészített műveiről beszélgethettünk vele és a gyerekek által feltett kérdésekre is nagy örömmel válaszolt. Elmesélte nekünk hogyan születtek a művei és miért is kezdett el írni. Rengetek kis titkot is elárult nekünk a könyvek keletkezésével és az illusztrációkkal kapcsolatosan, ami még izgalmasabbá tette a vele való beszélgetést.

Az egyik osztályban a Rumini könyv sorozatairól beszélt, amivel teljesen lenyűgözte a gyerekeket. Főszereplője egy kalandvágyó kisegér, aki hajósinasnak szegődik a Szélkirálynő nevű tengerjáró vitorlásra, beutazza a világot és mindenhol hajmeresztő kalandokba keveredik. Szerepelnek benne jó és rossz egerek, különféle rágcsálók, baglyok, vérszívó denevérek, tengeri szörnyek és sosem látott szigetlakók. A gyerekek csillogó szemmel figyelték az írónőt és itták a szavait. Mindenki olvasni akarta a Rumini könyveket a személyes találkozó után és szerencsére ez a lelkesedés azóta sem hagyott alább.

A másik osztályban A Holló gyűrűje című könyve volt a téma, amely a nagy óvodás és a kisiskolás gyerekeket vezeti egy olyan mesevilágba, amelyben a Mátyás-templom freskókon, szobrokon, domborműveken megjelenő állatai kelnek életre és szállnak harcba a templomtornyon ülő holló ellopott gyűrűjéért. 

Azt is elárulta nekünk az írónő, hogy számára nagyon kedves ez a mesekönyv, nemcsak azért, mert rengeteget tanulmányozta előtte a Mátyás-templom csodás tereit és történelmét, hanem azért is, mert sokat mesél benne felelősségvállalásról, összetartozásról, barátságról, irigységről, elfogadásról. Arról is szó esik, miként terjednek a pletykák és rágalmak, legfőképpen pedig arról szól a mese, hogy mit jelent az igazi szeretet. De mindez persze jól el van rejtve a szövegben, amely igazán fordulatos, izgalmas és egyben megható. 

Nagyon szépen köszönjük Juditnak a fantasztikus élményt és máskor is várjuk szeretettel!