Programok 2021-2022

Online továbbtanulási tájékoztató

ONLINE TOVÁBBTANULÁSI TÁJÉKOZTATÓ

2021. október 20-án az egészség megőrzése és védelme érdekében pályaválasztást segítő, online szülői tájékoztatót szerveztünk iskolánkban.

Diákjaink szeptember végén már részt vettek egy, a pályaorientációt segítő mérésen, mely nem csak számukra, de szüleiknek is visszajelzést adott gyermekük érdeklődési köréről, kompetenciáiról, a pályaépítésben fontos személyes tulajdonságairól.

A méréshez kapcsolódóan igyekeztünk e napon segítséget nyújtani azáltal, hogy lehetőséget biztosítottunk városunk középiskoláinak a bemutatkozásra. Ezen tájékoztatón a végzős diákjaink és szüleik megismerhették a bemutatkozó intézmények által nyújtott lehetőségeket, a felvitelivel kapcsolatos tudnivalókat.

Minden évben a nyolcadik osztályosok és szüleik nehéz döntés előtt állnak, hiszen egy középiskola megválasztása meghatározó lehet a gyermek későbbi életútjában. Ugyanakkor a legtöbb tizennégy éves diáknak még nincs határozott elképzelése a jövőt illetően, hogy mi szeretne lenni. A szülők felelőssége ez által még inkább megnő, s a mi feladatunk segíteni őket, hogy a pályaválasztás minél megfontoltabb és célravezetőbb lehessen.

Reméljük, hogy részesei lehettünk egy leendő, legjobbnak vélt döntés meghozatalának!