Programok 2021-2022

Online verseny angolból

Online verseny angolból


A pandémia miatt kétévi szünet után a tiszafüredi Bán Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola ebben az évben újra megszervezte országos angol nyelvű csapatversenyét. A versenyt online bonyolították le, a két főből álló csapatok számítógépen oldották meg a hagyományos nyelvtani feladatok mellett az audio teszteket is.

Iskolánkban a tehetséges diákok versenyeztetése komoly hagyományokra tekint vissza. Most sem volt könnyű kiválasztani évfolyamonként azt a két jelentkezőt, akiket neveztünk, hiszen ez a megmérettetés igazi kihívás volt. A limitált jelentkezési lehetőség gátat szabott sok lelkes diákunk szándékának. A nyolcadik évfolyamosokat kivéve tanulóink a pandémia miatt most vettek részt először egy olyan eseményen, amellyel a legeredményesebben motiválható a nyelvtanulás.

A felkészüléskor diákjainknak lehetőségünk volt online platformokon gyakorolni olyan típusú feladatokat, amelyekkel a versenyen élesben találkoztak. A 60 perces versenyen 50 kérdésre kellett hibátlan választ adniuk, amely hallott- és olvasott szövegértési készséget, mondatfordítást is tartalmazott. A felkészülés sikeres volt, az elért eredmények diákjaink lelkes munkáját bizonyítják.

IV. hely 5. osztály
Szabó Roland Árpád 5.m    Felk. nevelők: Simon Judit, Szabó Dániel
Óhidy Róza 5.m 


I. hely   6. osztály
Hangai Natália 6.a               Felk. nevelő: Krucsó Ákos
Halász Laura Krisztina 6.a


I. hely   7. osztály
Horváth Dominik Ixion 7.a Felk. nevelő: Bálint Józsefné
Domokos Ádám 7.m


II. hely  8. osztály
Balogh Fruzsina 8.m            Felk. nevelő: Bálint Józsefné
Börcsök Bende Keve 8.m


Gratulálunk!