Programok 2021-2022

Márton-napi ludasságok

Márton-napi ludasságok

November 11-e jeles nap a népi kalendáriumokban, ekkor ünnepeljük Szent Márton napját. Fontos, hogy a gyermekek megismerjék a jeles napokat, néphagyományokat, ezért ezen a napon változatos tevékenységekkel kedveskedtünk nekik.   

A kisebb gyermekek szívesen hallgatták Szent Márton püspök élettörténetét, a személyét övező különböző mesés történeteket, a nagyobbak pedig a történelmi háttérről is ízelítőt kaphattak.

Szent Márton legendájának kapcsán beszélgettünk a naphoz fűződő érdekes népszokásokról, hiedelmekről is. A jeles napra való ráhangolódást több kedves dal és vers is segítette.

Az ünnep nem lett volna teljes az alkotás öröme nélkül. Ezért a gyerekek kreatív foglalkozások keretében Márton-napi libákat készítettek, melyekkel feldíszítettük iskolánk folyosóját.

A nap végén az alsó tagozatosok izgalmas játékban is részt vehettek. Az 1-2. osztályosoknak egy témához kapcsolódó kvízt, a 3-4. osztályosoknak pedig keresztrejtvényt kellett megfejteniük. A beérkező helyes megoldásokat osztályonként apró ajándékkal jutalmaztuk.