Bolyai anyanyelvi csapatverseny

Bolyai anyanyelvi csapatverseny országos írásbeli döntő, Szeged

A verseny megyei fordulóját 2023. november 10-én rendezték meg. Iskolánkból mindhárom induló évfolyam (6., 7. és 8.) egy-egy csapata továbbjutott az írásbeli döntőre, amelyet nov. 24-én rendeztek meg Szegeden. A verseny megyei fordulóján átlagban ezer csapat versenyez a 27 körzetben, és innen az 1-3. helyezettek jutnak tovább az írásbeli döntőre. Ezt a fordulót 81 csapat írja meg évfolyamonként, és 6 jut a budapesti szóbeli döntőre, ahol az 1-6. helyezések sorsa is eldől.

Iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek, mindhárom csapat az ország legjobb 10 csapata közé került. Egy csapat pedig bejutott a szóbeli döntőre, melyet dec. 9-én rendeznek Budapesten.

Szóbeli döntős:

6. o.

Csordás Hanna Jázmin, Molnár István, Szűcs Jázmin, Venczel Zsófia

6. m osztályosok

felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

 

országos 9. helyezés

7. o.

Szabó Dávid, Kotormán Botond Ádám, Pap Gábor Brendon, Széll János Kenese

7. m osztályosok

felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

 

országos 9. helyezés

8. o.

Faragó Richárd, Gönczi Botond, Rácz Hunor, Silye Zalán

8. m osztályosok

felk.: Kiss Edit

 

A csapatok mellett a felkészítő pedagógusok is díjazásban részesültek. A tanári fődíj odaítélésekor a felkészítő tanár versenyző diákjainak nagy számát és azok eredményességét vették figyelembe. Ezek alapján Csongrád-Csanád vármegye tanári fődíjának idei nyertese ​iskolánk pedagógusa: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa, aki már nem első alkalommal részesül e kitüntetésben.

Gratulálunk mindenkinek és sok sikert kívánunk a szóbeli döntőre!​