Lotz-verseny

Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny, bonyhádi döntő

​Immár 18. alakalommal került meghirdetésre az egyik legösszetettebb anyanyelvi verseny, melyet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, Kiváló Akkreditált Tehetségpont rendez. A döntőbe azok a tanulók juthatnak, akik előbb az iskolai fordulóból a megyei döntőbe jutnak, majd az ott szerzett pontjaikkal az országos listára kerülnek, ahonnan átlagosan 30 tanuló kerül meghívásra a döntőre. Iskolánkból ebben az évben 7 tanuló is meghívást kapott a 2024. márc. 22-én rendezett eseményre. A 90 perces versenyben a diákok tollbamondás, helyesírás és szövegértés területén bizonyították felkészültségüket.

Iskolánk nagyon büszke az idén elért eredményekre, diákjaink nagyon szépen teljesítettek, ugyanis mind a hatan (egy tanuló nem tudott elmenni más verseny miatt) a díjazott és jutalmazott 1-10. helyezett közé kerültek. A 7. osztályosok között pedig Lakatos-Tóth Emese Lia (7. m) a képzeletbeli dobogó első fokára felléphetett fel. A jutalmazott tanulók értékes könyvutalványt kaptak az oklevél mellé.

​Eredmények:

8. évfolyam

8. helyezés Halász Laura Krisztina                        8. a     Oláh Noémi

 7. évfolyam

1. helyezés     Lakatos-Tóth Emese Lia              7. m   Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

5. helyezés     Koszta Kiara                                    7. m   Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

6. helyezés     Gulyás Nikolett                              7. m   Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

6. helyezés     Imre Gréta                                      7. m   Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

10. helyezés   Sinkó Lili                                         7. i      Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

 

Oláh Noémi és Kovácsné Bodzsár Zsuzsa kiváló tehetséggondozó tanár oklevelet kapott felkészítő munkájáért, mivel tanítványaik a díjazottak közé kerültek.

Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!​​

​​