SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE, BOLDOG GIZELLA ÉLETE ÉS KORA komplex verseny középdöntő és döntő

SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE, BOLDOG GIZELLA ÉLETE ÉS KORA

komplex verseny középdöntő és döntő

Közel 30 éve hirdet meg különböző történelmi, irodalmi témákban évfordulókhoz, kiemelkedő személyekhez, eseményekhez kötődő tematikus komplex versenyt a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola.

Ebben az esztendőben Szent István, Szent Imre, Boldog Gizella élete és kora címmel került ​meghirdetésre a verseny anyaországi és határainkon túl élő általános iskolás korú (10–15 éves) és középiskolás korú (15–19 éves) fiatalok részére.

A január közepétől 3 fordulón át (melyre mindössze 9 nap állt rende​lkezésre) kellett megoldani kutatást igénylő és kreatív feladatokat. A legjobb 20 csapat kapott meghívást a középdöntőre. 2024. ápr. 11-én délután egy átfogó, a magyar történelmet a kezdetektől az Árpád-kor végéig (azon belül különösen a Szent István idejét) számonkérő írásbeli feladatsort kellett megoldani a csapatoknak. Ennek javítása után derült ki az esti órákban, mely csapatok jutnak a másnapi döntőbe.

A döntőre április 12-én csodálatos környezetben, a Lakiteleki Népfőiskola Hungarikum Ligetében, a Kölcsey-házban került sor. A zsűri elnöke Dr. Marjanucz László professzor, a Szegedi Egyetem tanszékvezetője volt.

Iskolánk 3 fős csapata az írásbeli fordulók után a 3. helyen jutott a középdöntőbe. A forduló írásbelijét pedig a második helyen zárták.

A döntő 4 órás, nagy tudást és kreativitást igénylő feladatokat tartalmazott, ahol a kitartás, csapatmunka mellett az előadói képességekre is szükség volt.

Iskolánk Csanád csapata:

a 6. m osztályos Csordás Hanna Jázmin, Szűcs Jázmin, Venczel Zsófia

a második helyen végzett kitartó munkájának és kiváló csapatszellemének köszönhetően. Felkészítő: Kovácsné Bodszár Zsuzsa

Mind a tanulók, mind a felkészítő értékes könyvjutalomban részesültek.

Gratulálunk!

​​