Szóbeli angol

Szóbeli angol verseny Cegléden

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda szervezésében 2024. március 4-én került megrendezésre a református általános iskolák idegen nyelvi versenye, amely kiváló lehetőséget kínált diákjaink számára, hogy megmérettessék magukat „vizsgakörnyezetben".

A szóbeli versenyen iskolánkat 4 tanuló két kategóriában képviselte. Jáksó Kloé és Kovács Zselyke hatodikos, míg Csávás Anna és Márkus Regina a hetedikes korcsoportban versenyeztek. A diákok felkészülését Kotroczó Eszter és Martonosi Zsuzsanna segítette.

A gyerekeknek ugyanolyan elvárásoknak kellett megfelelniük, mint egy nyelvvizsgán. Az első feladatban 4-5 percig kellett önállóan beszélni egy képcsoportról, majd a második feladatban adott témáról kellett szintén 4-5 percben folyamatosan beszélni, illetve a feltett kérdésekre válaszolni.

A nagyon szoros mezőnyben mindegyik kategória első 5 helyezettjét díjazták. Jáksó Kloé 6. i osztályos tanuló 3. helyezést ért el, míg Kovács Zselyke 6. i, Csávás Anna 7. a és Márkus Regina 7. a osztályos tanulók a versenyen nyújtott teljesítményükért dicséretben részesültek.

Diákjaink rengeteg élménnyel és olyan hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyek óriási előnyt jelentenek számukra az angol nyelvi kommunikációban és a nyelvvizsgára való készülésben.

Tanulóinknak szívből gratulálunk, további szép sikereket és bátor nyelvhasználatot kívánunk! ​

​​