Sudoku Bajnokság országos döntő

SUDOKU BAJNOKSÁG DÖNTŐ

Általános és középiskolai matematikatanárok a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban az idei évben negyedik alkalommal rendezték meg a Sudoku Bajnokságot, amely megyei szintű versenyből a tavalyi évtől már országos szintűvé nőtte ki magát. A verseny célja, hogy minden általános iskolás tanulóval megszerettessék a sudoku rejtvények kihívásait, elérhető közelségbe hozzák ezt a típusú számrejtvényt. A célok közé tartozik ugyanakkor a tehetséggondozás, a logikus gondolkodás és a kombinatív képesség mérése, fejlesztése egyaránt.

A verseny 3 + 1 fordulóból állt. Az egyes fordulókban és a döntőn is kettő feladatból álló sudoku rejtvényt kellett megoldani. Az első három forduló fokozatosan nehezedő feladatokból állt. A döntőbe pedig azok a tanulók juthattak be, akik mindhárom levelező fordulót hibátlanul beküldték. A verseny három kategóriában zajlott. A II. kategóriában a 3-4. osztályos  diákok versenyeztek. Iskolánkból ebben a kategóriában 7 tanuló jutott a döntőbe, amelyre március 25-én került sor.

A korcsoportjukban résztvevő 70 gyerek közül szép eredményeket sikerült elérniük, amelyhez gratulálunk mindannyiójuknak és segítő szüleiknek is!

A helyezések a következők:

3. hely:      Horváth Áron

4. hely:      Varga Zoltán

5. hely:      Nacsa Zsófi

8. hely:      Szabó Réka

10. hely:    Benke Zsófi

14. hely:    Oláh Réka

16. hely:    Faragó Luca

Felkészítő nevelő: Pallag Gyuláné