IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny

IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny

2017. április 28. – május 1. között került megrendezésre Kárpátalján, Beregszászban a IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. A Kárpát-medencében matematikát magyarul tanuló 5-8. osztályos tanulók közül kerültek ki a versenyzők, akik már más versenyen bizonyították matematikai tudásukat, rátermettségüket. Pályázat útján a legjobbakat választották ki. A verseny a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség gondozásában került megrendezésre, és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott helyet a rendezvénynek. 176 Általános iskolás mérette meg matematikai tudását. Évfolyamonként 40-50 tanuló versenyzett a legjobb helyezésekért. A diákok öt régióból érkeztek: Erdély, Felvidék, Délvidék, Magyarország, Kárpátalja. Magyarországról 70 tanuló érkezett a versenyre.

Iskolánkból Beinschroth Ninett  7. m osztályos tanuló már második éve erősíti a magyar csapatot.

A versenyprogram két fordulóból állt, melyeket két egymást követő napon rendeztek meg. A rendezvény a kétfordulós versenyen túl, kulturális és szabadidős programokat is tartalmazott. Többek között beregszászi városnézés, a munkácsi vár bejárása, társas- és logikai játékok, agytorna Rubik-kockákkal és ördöglakatokkal, matematikai és ügyességi akadályverseny, táncház, sport és egyéb szabadidős programok. A 4. napon került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.

III. díjban részesült BEINSCHROTH NINETT 7.m osztályos tanuló

Felkészítő tanár: Magony Istvánné

GRATULÁLUNK Ninettnek és kívánjuk, hogy a következő tanévben megint legyen lehetősége arra, hogy újabb élményekkel gazdagodjon a matematika világában!