Lotz János szövegértési és helyesírási verseny

Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny, döntő

Immár 12. alakalommal került meghirdetésre az egyik legszínvonalasabb és legösszetettebb anyanyelvi verseny, melyet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, Kiváló Akkreditált Tehetségpont rendez.

A verseny célja a magyar nyelv ápolása, a szövegértés mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, a tanulók nyelvi érzékenységének fokozása.

A döntőbe azok a tanulók juthatnak, akik előbb az iskolai fordulóból a megyei döntőbe jutnak, majd az ott szerzett pontjaikkal az országos lista előkelő helyére kerülnek, ahonnan 30-32 tanuló jut a döntőbe. A megyei döntőket minden megyében és a fővárosban is megrendezik.

Iskolánkból 7., 8. évfolyamról összesen öt versenyző jutott tovább a 2019. március 22-23-án rendezett országos döntőre. A Szellemi Zsendülés programsorozat a diákok és a tanárok számára is érdekes programokat kínált a 90 perces verseny mellett (tollbamondás, helyesírás, szövegértés).

Iskolánk nagyon büszke a versenyen elért eredményekre, hiszen négy tanulónk a díjazott és jutalmazott 1-10. helyezett közé került.

7.o.

6. Lipták Botond                                Varga Noémi

8.o.

4. Varga Boglárka                              Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

5. Harsányi Regina                            Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

9. Zelizi Kata                                     Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

 

Gratulálunk!