KerekEmese vetélkedősorozat

KerekEmese Kárpát-medencei döntő Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 13 éve hirdeti meg a rendkívül népszerű vetélkedősorozatot, amely színvonalas megmérettetésre hívja a határon innen és túl élő magyar gyerekeket. Céljuk múltunk, történelmünk, hagyományaink és természeti kincseink megismerése. A feladatok sokszínűek, olyan ismeretszerzésre ösztönzik a gyerekeket, melyek tanórán kívüli kutatómunkát, találékonyságot és színes képzelőerőt igényelnek. Mivel iskolánk fontosnak tartja ezeket az értékeket, évek óta neveznek csapataink a vetélkedőre.

Az október óta tartó munka eredményeként 5 csapatunk is meghívást kapott a 2019. május 4-én megrendezett döntőre. Ide azok a csapatok juthattak be, akik az első 3 forduló rengeteg munkával járó fordulóiban olyan magas pontszámot értek el, hogy a 12-12 behívott csapatba kerültek.

A csapatok két kategóriában: Magonc - 5-6. osztály és Csemete - 7-8. osztály mérték össze tudásukat, kreativitásukat, ügyességüket a 14 állomásból álló döntőn.

Iskolánk mindkét kategóriában szép eredményt ért el, a 6 dobogós helyből 3 a miénk lett, értékes tárgynyereményeket kaptak a diákok és a felkészítők egyaránt. A legnagyobb jutalom ebben a vetélkedősorozatban a döntőn való részvétel, hiszen az igazi csapatmunka mellett egy egész napot tölthetnek a döntősök ebben a csodálatos környezetben.

Eredmények:

Csemete 2. hely
Faragó Marcell, Nagy-Molnár Zoárd, Pulics Martin, Mészáros Barnabás 8.m osztályosok, felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

Csemete 3. hely 
Anonymus csapat: Katona Márk, Silye Zoltán, Pásztor Márton, Nagy Levente 7.m osztályosok, felk.: Pálhidai Lászlóné

Csemete 7. hely
Vénusz csapat: Háló Alexandra, Varga Boglárka, Varga Dóra, Zelizi Kata 8.m osztályosok, felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

Magonc 2. hely
Göncöl csapat: Czirók Attila, Varga Zoltán, Horvát Áron, Pásztor Ádám 6. m osztályosok, felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

Magonc 9. hely
Orion csapat: Benke Zsófia, Brakszatórisz Zsófia, Nagy Ágnes Evelin, Kakuja Henrietta 6.m osztályosok felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsa

Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Az intereten megjelent sajtóhír:
Döntőjéhez ért a KerekEmese vetélkedő-sorozat

Szombaton rendezték meg a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozat döntőjét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – számolt be a Rádió 7.

Kiss Róbert Károly igazgatóhelyettes a rádiónak elmondta, hogy a többfordulós vetélkedő döntőjébe az előzetes fordulók korosztályonkénti legjobb 12-12 csapata jutott be, a 140 jelentkező csapatot és mintegy 600 résztvevő diákot felvonultató elődöntők után. A megmérettetés végén értékes ajándékokkal gazdagodhatnak a versenyzők.

A szakember hangsúlyozta, a vetélkedőt a környezettudatosság, a hagyományok tisztelete és ápolása, illetve az iskolai oktató-nevelő munka támogatása érdekében 2006-ban hívták életre a szervezők.